jun 042014
 

Snelle zalm met dillesaus

Snelle zalm met dillesaus – Dit recept zalm uit de oven, gaat uit van zalm uit blik met verse kruiden en groenten.  Het is een bijzonder verrassend en smakelijk gerecht, dat gegeten kan worden als warme lunch of als complete avondmaaltijd, uiteraard met een sausje.

Snelle zalm met dillesaus Ingrediënten

  • 2 blikjes zalm uit blik (van ongeveer 200 gram ieder)
  • 1,5 dl. melk
  • 1 uitje, gepeld en gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in reepjes gesneden
  • 1/4 komkommer, zonder de zaadjes en in blokjes gesneden
  • 50 gram boter of margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1/2 theelepel zou (of minder, naar eigen smaak)
  • mespuntje zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte dille of eventueel 1 theelepel gedroogde dille
  • 2,5 dl. zure room
  • 1 eetlepel azijn (liefst appelazijn)

Snelle zalm met dillesaus Recept

  • Laat de blikjes zalm boven een kom goed uitlekken
  • Vul het opgevangen vocht van de zalm aan met melk, totdat er ongeveer 2,5 dl. totaal ontstaat
  • Houd de zalm apart
  • Neem een (steel)pan en zet deze op middelhoog vuur
  • Laat hierin de boter of de margarine smelten en voeg hier het gesnipperde uitje aan toe
  • Laat de ui ongeveer drie minuten fruiten (zet het vuur wat lager)
  • Roer hierna de bloem door de uitjes en laat deze al roerend ongeveer 1 minuut meebakken
  • Voeg hierna geleidelijk het mengsel van het vocht van de zalm en de melk toe
  • Blijf goed roeren, totdat er een mooie gebonden saus is ontstaan
  • Neem hierna de pan van het vuur en voeg de zalm, de bleekselderij, het paneermeel, de losgeklopte eieren, wat zout en peper en de helft van de dille toe
  • Roer alles goed door elkaar
  • Neem een ovenschaal en boter deze goed in
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet het recept snelle zalm in de oven voor ongeveer 30 minuten
  • Roer in de tussentijd de zure room, de azijn, de komkommer blokjes en de rest van de dille door elkaar en doe dit dillesausje in een kom
  • Serveer als de zalm uit de oven goed warm is en de eieren gaar zijn, het sausje apart van de zalm

Snelle zalm met dillesaus Tips

  • Als lunch is het heerlijk om hierbij wat geroosterd brood te serveren, of een stokbroodje en eventueel wat sla
  • Als hoofdgerecht smaakt deze snelle zalm uit de oven heel goed met gebakken aardappeltjes, gekookte krieltjes en een lekkere salade

 

Sorry, the comment form is closed at this time.